Poradnia Dietetyczna Nietolerancji Pokarmowej

  • Poradnię Dietetyczną Nietolerancji Pokarmowej tworzy zespół wyspecjalizowanych dietetyków, którzy prowadzą konsultacje dietetyczne, edukację żywieniową i wizyty kontrolne. Tworzymy zalecenia w różnych jednostkach chorobowych oraz prowadzimy diety rodzinne i redukujące masę ciała.

    Przed pierwsza wizytą pobierz, wypełnij i odeślij na adres poradnia@cambridge-diagnostics.pl poniższe kwestionariusze:

    Kwestionariusz zdrowotny i żywieniowy

    Formularz częstości spożycia

    Badania, które wykonujemy w zakresie działalności poradni, pozwalają poznać przyczyny powstawania dolegliwości i schorzeń. Odpowiednia diagnostyka umożliwia dobranie celowanych i spersonalizowanych zaleceń, które rozwiążą źródło Twoich problemów zdrowotnych.

    O dostępnej diagnostyce możesz przeczytać tutaj.


     

  • ADRES
    Górnośląska 4A
    00-444 Warszawa

    WIZYTY
    Poniedziałek – Czwartek
    9:00 – 17:00
    Piątek
    9:00 – 16:00

    POBIERANIE KRWI
    Wtorek 8:30 – 9:30
    Czwartek 15:00 – 18:00

    ZAPISY
    228310102 (wew. 2)

    KONTAKT
    poradnia@cambridge-diagnostics.pl

  • Otrzymasz u nas

    • interpretację wyników badań
    • protokół diety eliminacyjnej
    • listę tolerowanych zamienników
    • analizę żywienia i ocenę stanu zdrowia
    • programy żywieniowe obejmujące zapotrzebowanie organizmu
    • zalecenia adekwatne do stanu zdrowia

     


     

  • Do każdego wykonanego u nas badania nietolerancji pokarmowej (FoodPrint®, FoodTest, FoodDetective™) otrzymujesz GRATIS interpretację badania zawierającą zalecenia żywieniowe i 30 minutową wizytę* po odebraniu wyniku

    *możliwą do 30 dni od odebrania wyniku
  • Nasza oferta

    Pierwsza wizyta (czas: 45 min)150 zł
    Wizyta kontrolna (czas: 30 min) (do końca sierpnia 50% taniej)100 zł
    Pakiet 4 wizyt (każda po 30 min)350 zł
    Jadłospis tygodniowy z przepisami (czas oczekiwania 2 tyg)220 zł
    Jadłospis 2-tygodniowy z przepisami (czas oczekiwania 3 tyg)350 zł
    FoodPlan™ Indywidualny Program Żywieniowy349 zł
    Interpretacja wyników badania nietolerancji pokarmowej
    z konsultacją 30-minutową
    150 zł

    Konsultacje prowadzimy również online, Skype i telefonicznie.

Nasz zespół

mgr Marta Grabowska

Ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny na kierunku dietetyka. Od kilku lat jest specjalistą w Poradni Dietetycznej Nietolerancji Pokarmowej przy Cambridge Diagnostics Polska, której jest kierownikiem. Specjalizuje się w interpretacji wyników badań w kierunku pokarmowo-specyficznych IgG, posiewów mikrobiologicznych kału oraz dietoterapii stanów zapalnych jelit. Prowadzi szkolenia z zakresu Immunodiagnostyki Nadwrażliwości Pokarmowej, dietoterapii chorób przewlekłych z wykorzystaniem nowoczesnej diagnostyki oraz wykłady dotyczące przewlekłych stanów zapalnych, dzieląc się z publicznością praktyczną wiedzą z zakresu żywienia.

mgr Joanna Łukasiak

Absolwentka studiów licencjackich i magisterskich  Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Dietetyka. W Poradni Nietolerancji Pokarmowej Cambridge Diagnostics prowadzi konsultacje dotyczące interpretacji wyników badań w kierunku pokarmowo-specyficznych IgG oraz prowadzenia diety eliminacyjnej.  W firmie zajmuje również stanowisko Product Menagera kalkulatora dietetycznego Aliant,  prowadzi internetowe szkolenia dla specjalistów dotyczące obsługi tego programu. W 2014 roku uzyskała uprawienia trenera personalnego,  jej praca magisterska poruszała wątek żywienia i suplementacji wśród trenerów personalnych właśnie z uwagi na wykonywany zawód oraz zamiłowanie do treningu siłowego oraz crossfit.

mgr Paulina Majkutewicz

Absolwentka studiów licencjackich i magisterskich Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka i studiów podyplomowych Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie na kierunku Psychodietetyka. Dietetyk kliniczny stale pogłębiający wiedzę na szkoleniach i konferencjach specjalistycznych. Współautor artykułu naukowego „Leczenie żywieniowe depresji” (kwartalnik „Family Medicine & Primary Care Review”). Prelegent w projektach społecznych dot. zdrowia i żywienia oraz konferencjach (m.in. Trends in Dietetics) i spotkaniach wykładowo-szkoleniowych.

Zmiana żywienia pozwala wesprzeć organizm, wyciszyć objawy i wspomóc konwencjonalną terapię zaburzeń takich jak:

  • Stany zapalne jelit, zespół jelita drażliwego, przewlekłe dolegliwości przewodu pokarmowego: refluks, odbijanie, zaparcia, wzdęcia, gazy, biegunki, uczucie pełności;
  • Alergie pokarmowe, alergie wziewne, atopowe zapalenie skóry, egzema, astma oskrzelowa;
  • Zaburzenia hormonalne: niedoczynność i nadczynność tarczycy, zaburzenia poziomu prolaktyny, estrogenów, kortyzolu, androgenów, testosteronu
  • Zaburzenia płodności: zespół policystycznych jajników,  endometrioza, nieregularne miesiączki
  • Choroby autoimmunologiczne: Hashimoto, reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca, celiakia, cukrzyca typu I
  • Zaburzenia metaboliczne: insulinooporność, problemy z redukcją i utrzymaniem masy ciała, zaburzenia lipidowe, zaburzenia glikemii, magazynowanie wody i obrzęki, cukrzyca typu II, zespół metaboliczny
  • Stany depresyjne, migreny, zaburzenia snu, nadpobudliwość i rozdrażnienie, ADHD, zaburzenia ze spektrum autyzmu